IDEAL
Morgen nodig of liever vooruit reserveren? Het kan allebei!

Het zwarte goud…. Verse vanille.

Niets gaat boven de smaak van verse vanille. En dat proef je terug in veel van onze producten.

Vanille is als smaak sowieso al super lekker bijvoorbeeld in onze vanille crème die we gebruiken om taarten te vullen en/ of aan te smeren maar ook als vulling voor onze vrolijke Fleurtjes en legendarische bokkenpootjes. Vanille is ook een goede smaakversterker om andere smaken beter tot z’n recht te laten komen. Dit kan je erg goed proeven in onze cheesecakes en pistache/granaat appel friandise`s.

Nu is er wel een probleem ontstaan met verse vanille. Het is je misschien al opgevallen maar het is bijna niet meer te verkrijgen en te betalen!! De prijs van verse vanille is gestegen van circa €200,- per kilo in 2015 naar €1000,- per kilo in 2017 en blijft stijgen! Bijkomend is dat de kwaliteit van veel vanille ook achteruit is gegaan.

Voor de rede van dit probleem verwijs ik je graag door naar de volgende site`s:

http://www.culy.nl/inspiratie/uitgelegd-waarom-vanille-zo-duur-is/

http://www.volkskrant.nl/buitenland/tientallen-doden-vanille-oogst-verwoest-door-cycloon-madagaskar~a4474562/

Wij gaan geen concessies doen aan de smaak van onze producten en blijven verse vanille gebruiken. En we stappen NIET over op smaakvervangers of extracten. Wel zijn we helaas.. als de prijs van vanille zo hoog blijft (wat wel de verwachting is) genoodzaakt van een aantal producten waar de zwarte stokjes  in worden verwerkt de prijs te verhogen. We hopen dat je onze kwaliteit waardeert en blijft genieten van het gene wat wij met passie maken!

Bedankt voor het lezen en smakelijke groetjes,

Marijn

Trustpilot